El PSOE proposa que l’ ‘Escola Matinera’ siga gratis per als empadronats

Fecha:

Sergi Castillo planteja que l’Ajuntament gestione directament este servici i que s’oferisca en tots els col·legis públics de Benidorm

El Grup Municipal Socialista ha tornat a proposar que l’Ajuntament de Benidorm s’encarregue d’oferir el servici d’ ‘Escola Matinera’ en tots els col·legis públics de la localitat i, a més, sufrague íntegrament el cost perquè siga totalment gratuït per als empadronats. El portaveu adjunt, Sergi Castillo, ha recordat que el PSOE de Benidorm va proposar en el seu programa electoral la gratuïtat de l’ ‘Escola Matinera’ i que, a més, esta va ser una de les propostes que va realitzar el grup socialista en el tràmit dels pressupostos del 2024 i que el PP va rebutjar.

Castillo ha explicat que el pròxim curs només nou col·legis oferiran este servici d’atenció a l’alumnat d’Infantil i Primària amb el qual es pretén afavorir la conciliació familiar i laboral en possibilitar a les famílies portar als seus fills i filles abans de l’horari d’inici de les classes al col·legi, on s’oferix un servici de guàrdia i custòdia. En este sentit, ha criticat la falta d’ambició del govern del Partit Popular que es continua desentenent de gestionar directament esta iniciativa delegant en les AMPAS la responsabilitat de seleccionar i decidir a quines famílies els subvenciona el 100% del servici. Així, ha remarcat que des de l’Ajuntament es pot fer molt més per afavorir la conciliació, “només és qüestió de voluntat”. “Educació consigna una partida molt important per a beques que lamentablement no es gasta a final d’any. Considerem que es pot utilitzar una part per a este fi, només fa falta prendre la decisió perquè diners hi ha en les arques municipals. És difícil d’entendre que el PP es gaste 2,5 milions d’euros en un alberg i no vulga destinar uns milers d’euros a subvencionar l’Escola Matinera”, ha afirmat.

El regidor socialista ha censurat el posicionament de l’equip de Govern en contra de totes les iniciatives plantejades pel grup socialista en matèria educativa, i ha posat com a exemple el rebuig continu del PP tant a la gratuïtat per als empadronats de l’ ‘Escola Matinera’, com l’escola de pasqua i la d’estiu, i com va tombar la proposta per a recuperar el servici extraordinari de neteja de col·legis en horari lectiu que ells mateixos van eliminar el passat curs en contra del criteri de les direccions dels centres.

Finalment, Castillo ha lamentat que el govern de Toni Pérez prioritze altres àrees municipals relegant l’educació i la conciliació a la vagó de cua. “Mentres des de l’oposició proposem en positiu i de manera constructiva, Toni Pérez dona l’esquena a les famílies. Si l’alcalde a temps parcial deixara a un costat les fotos i els seus passejos per la província i parara atenció a la seua ciutat, s’adonaria que el consistori ha de destinar més recursos a la conciliació”, ha finalitzat.


El PSOE propone que la ‘Escola Matinera’ sea gratis para los empadronados

Sergi Castillo plantea que el Ayuntamiento gestione directamente este servicio y que se oferte en todos los colegios públicos de Benidorm

El Grupo Municipal Socialista ha vuelto a proponer que el Ayuntamiento de Benidorm se encargue de ofertar el servicio de ‘Escola Matinera’ en todos los colegios públicos de la localidad y, además, sufrague íntegramente el coste para que sea totalmente gratuito para los empadronados. El portavoz adjunto, Sergi Castillo, ha recordado que el PSOE de Benidorm propuso en su programa electoral la gratuidad de la ‘Escola Matinera’ y que, además, esta fue una de las propuestas que realizó el grupo socialista en el trámite de los presupuestos del 2024 y que el PP rechazó.

Castillo ha explicado que el próximo curso solo nueve colegios van a ofrecer este servicio de atención al alumnado de Infantil y Primaria con el que se pretende favorece la conciliación familiar y laboral al posibilitar a las familias llevar a sus hijos e hijas antes del horario de inicio de las clases al colegio, donde se ofrece un servicio de guardia y custodia. En este sentido, ha criticado la falta de ambición del gobierno del Partido Popular que se sigue desentendiendo de gestionar directamente esta iniciativa delegando en las AMPAS la responsabilidad de seleccionar y decidir a qué familias les subvenciona el 100% del servicio. Así, ha remarcado que desde el Ayuntamiento se puede hacer mucho más por favorecer la conciliación, “solo es cuestión de voluntad”. “Educación consigna una partida muy importante para becas que lamentablemente no se gasta a final de año. Consideramos que se puede utilizar una parte para este fin, solo hace falta tomar la decisión porque dinero hay en las arcas municipales. Es difícil de entender que el PP se gaste 2,5 millones de euros en un albergue y no quiera destinar unos miles de euros a subvencionar la Escola Matinera”, ha afirmado.

El concejal socialista ha censurado el posicionamiento del equipo de Gobierno en contra de todas las iniciativas planteadas por el grupo socialista en materia educativa, y ha puesto como ejemplo el rechazo continuo del PP tanto a la gratuidad para los empadronados de la ‘Escola Matinera’, como la escuela de pascua y la de verano, y como tumbó la propuesta para recuperar el servicio extraordinario de limpieza de colegios en horario lectivo que ellos mismos eliminaron el pasado curso en contra del criterio de las direcciones de los centros. 

Por último, Castillo ha lamentado que el gobierno de Toni Pérez priorice otras áreas municipales relegando la educación y la conciliación al vagón de cola. “Mientras desde la oposición proponemos en positivo y de forma constructiva, Toni Pérez da la espalda a las familias. Si el alcalde a tiempo parcial dejase a un lado las fotos y sus paseos por la provincia y prestase atención a su ciudad, se daría cuenta de que el consistorio tiene que destinar más recursos a la conciliación”, ha finalizado. 

Sergi Castillo
Sergi Castillo
Nascut a Cocentaina (1978) és periodista i docent. Es va llicenciar en Comunicació Audiovisual en la Universitat de València, i va realitzar estudis superiors en la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya. També ostenta els títols de Mestre de Valencià, expedit per la Generalitat Valenciana, i de Professor de Música, expedit pel Conservatori Superior de València. De la seua tasca com a periodista a Benidorm cal destacar el treball desenvolupat en El País, l'agència Efe, Información, Canfali, Ràdio Sirena Cope i Noticias Benidorm. Durant els anys 2014 i 2015 va ser cap de premsa de l'Ajuntament de Benidorm. Ha col•laborat en diversos documentals i programes de televisió en els quals ha defensat el denominat ‘model Benidorm’, com El hombre que embotelló el sol, Ciutats desaparegudes o Terres de cinema. Ha publicat nombrosos articles i reportatges sobre la història i tradicions de Benidorm. El 2023 va ser mantenidor de la Carta de Poblament en el seu 998 aniversari. Cal destacar la seua tasca com a periodista d’investigació desenvolupada a València. Ha publicat tres llibres, un dels quals, Yonquis del dinero, ha sigut portat al teatre per la companyia Pot de Plom. La Unió de Periodistes Valencians li va concedir l'any 2018 la beca "Josep Torrent" pel seu treball La batalla per la sanitat valenciana, que va ser publicat per la Institució Alfons el Magnànim. Ha participat com a expert en corrupció valenciana en diversos mitjans de comunicació nacionals i internacionals, i ha pronunciat conferències en institucions. També ha assessorat en aquesta materia el Congrés dels Diputats i les Corts Valencianes. L’any 2017, les associacions integrants del Pacto Español Contra la Corrupción y por la Regeneración Cívica, el van proposar per a la direcció de l’Agència Antifrau de la Comunitat Valenciana. Des del 2021 és Funcionari de Carrera de la Generalitat Valenciana i professor de Llengua i Literatura Valenciana en l'IES Bernat de Sarrià de Benidorm. L'any 2021 va publicar el seu quart llibre, "Operació AVL. El pacte lingüístic dels valencians", a partir del qual desenvolupa la seua tesi a la Universitat d'Alacant, sota la direcció del catedràtic Rafael Alemany Ferrer. Un dels treballs derivats d'aquesta investigació va ser reconegut l’any 2022 amb el premi “Joaquim Garcia Girona” atorgat per Taula de Filologia Valenciana. Contacte:

COMPARTIR:

Noticias