Benidorm revisarà els extintors dels col·legis públics després de la denúncia del Grup Socialista

Fecha:

Un informe tècnic alerta de l’“anòmal funcionament” d’estos elements, destinats a protegir 7.500 persones davant un eventual incendi

El Govern de Benidorm ha iniciat la contractació amb caràcter “d’urgència” del servei de
revisió d’instal·lació de protecció contra incendis dels centres educatius de Benidorm per
17.742,23 euros, després de detectar-se un funcionament “anòmal” i el seu corresponent
perill per als usuaris en cas d’incendi. La Comissió Informativa d’Hisenda aprovarà la proposta
de despesa dilluns que ve.


El portaveu adjunt del Grup Socialista, Sergi Castillo, va denunciar el passat 4 d’octubre que els
extintors dels col·legis públics es trobaven sense complir la normativa contra incendis, ja que
no havien passat la revisió obligatòria anual des de 2020. El regidor ha lamentat que el Govern
local “relegue de les seues prioritats una cosa tan fonamental com la seguretat dels nostres
fills i els seus col·legis”. Així mateix, l’edil ha criticat que l’equip de Govern del PP “només ha
actuat davant la nostra denúncia i a causa de l’alarma generada”. “Sabem que els directors
dels centres portaven anys demanant que s’esmenara esta deficiència, però la prioritat del PP
és només pujar impostos, alçar carrers i fer-se fotos”, ha remarcat.


Castillo ha explicat que pocs dies després de la denúncia del PSOE, des del Govern local es
feien les gestions per a contractar el servei “a tota velocitat”. “El mateix dia en què es rep la
proposta econòmica de l’empresa IBEREXT S.A., el 19 d’octubre, s’emetia un informe des de
l’àrea municipal d’Enginyeria en el qual s’explica la necessitat de recórrer a la urgència per a la
seua revisió anual i esmena de deficiències”. Un informe tècnic en el qual s’alerta de la situació
que cal resoldre “per a previndre qualsevol emergència” i que afecta 7.500 escolars dels
centres Aitana, Ausiás March, Bautista Lledó, El Tossalet, El Murtal, Els Tolls, UNED,
Fontanelles, Gabriel Miró, La Cala, Leonor Canalejas, Les Caletes, Mestre Gaspar, Miguel
Hernández, Puig Campana, Serra Gelada, Vasco Núñez i la EPA.

Benidorm revisará los extintores de los colegios públicos tras la denuncia del Grupo Socialista

Un informe técnico alerta del “anómalo funcionamiento” de estos elementos, destinados a proteger a 7.500 personas ante un eventual incendio

El Gobierno de Benidorm ha iniciado la contratación con carácter “de urgencia” del servicio de revisión de instalación de protección contra incendios de los centros educativos de Benidorm por 17.742,23 euros, tras detectarse un funcionamiento “anómalo” y su correspondiente peligro para los usuarios en caso de incendio. La Comisión Informativa de Hacienda aprobará la propuesta de gasto el próximo lunes.

El portavoz adjunto del Grupo Socialista, Sergi Castillo, denunció el pasado 4 de octubre que los extintores de los colegios públicos se encontraban sin cumplir la normativa contra incendios, ya que no habían pasado la revisión obligatoria anual desde 2020. El concejal de la oposición ha lamentado que el Gobierno local “relegue de sus prioridades algo tan fundamental como la seguridad de nuestros hijos y sus colegios”. Asimismo, el edil ha criticado que el equipo de Gobierno del PP “solo ha actuado ante nuestra denuncia y debido a la alarma generada”. “Sabemos que los directores de los centros llevaban años pidiendo que se subsanara esta deficiencia, pero la prioridad del PP es solo subir impuestos, levantar calles y hacerse fotos”, ha remarcado.

Castillo ha explicado que pocos días después de la denuncia del PSOE, desde el Gobierno local se hacían las gestiones para contratar el servicio “a toda velocidad”. “El mismo día en el que se recibe la propuesta económica de la empresa IBEREXT S.A., el 19 de octubre, se emitía un informe desde el área municipal de Ingeniería en el que se explica la necesidad de recurrir a la urgencia para su revisión anual y subsanación de deficiencias”. Un informe técnico en el que se alerta de la situación que hay que resolver “para prevenir cualquier emergencia” y que afecta a 7.500 escolares de los centros Aitana, Ausiás March, Bautista Lledó, El Tossalet, El Murtal, Els Tolls, UNED, Fontanelles, Gabriel Miró, La Cala, Leonor Canalejas, Les Caletes, Mestre Gaspar, Miguel Hernández, Puig Campana, Serra Gelada, Vasco Núñez y la EPA.

Sergi Castillo
Sergi Castillo
Nascut a Cocentaina (1978) és periodista i docent. Es va llicenciar en Comunicació Audiovisual en la Universitat de València, i va realitzar estudis superiors en la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya. També ostenta els títols de Mestre de Valencià, expedit per la Generalitat Valenciana, i de Professor de Música, expedit pel Conservatori Superior de València. De la seua tasca com a periodista a Benidorm cal destacar el treball desenvolupat en El País, l'agència Efe, Información, Canfali, Ràdio Sirena Cope i Noticias Benidorm. Durant els anys 2014 i 2015 va ser cap de premsa de l'Ajuntament de Benidorm. Ha col•laborat en diversos documentals i programes de televisió en els quals ha defensat el denominat ‘model Benidorm’, com El hombre que embotelló el sol, Ciutats desaparegudes o Terres de cinema. Ha publicat nombrosos articles i reportatges sobre la història i tradicions de Benidorm. El 2023 va ser mantenidor de la Carta de Poblament en el seu 998 aniversari. Cal destacar la seua tasca com a periodista d’investigació desenvolupada a València. Ha publicat tres llibres, un dels quals, Yonquis del dinero, ha sigut portat al teatre per la companyia Pot de Plom. La Unió de Periodistes Valencians li va concedir l'any 2018 la beca "Josep Torrent" pel seu treball La batalla per la sanitat valenciana, que va ser publicat per la Institució Alfons el Magnànim. Ha participat com a expert en corrupció valenciana en diversos mitjans de comunicació nacionals i internacionals, i ha pronunciat conferències en institucions. També ha assessorat en aquesta materia el Congrés dels Diputats i les Corts Valencianes. L’any 2017, les associacions integrants del Pacto Español Contra la Corrupción y por la Regeneración Cívica, el van proposar per a la direcció de l’Agència Antifrau de la Comunitat Valenciana. Des del 2021 és Funcionari de Carrera de la Generalitat Valenciana i professor de Llengua i Literatura Valenciana en l'IES Bernat de Sarrià de Benidorm. L'any 2021 va publicar el seu quart llibre, "Operació AVL. El pacte lingüístic dels valencians", a partir del qual desenvolupa la seua tesi a la Universitat d'Alacant, sota la direcció del catedràtic Rafael Alemany Ferrer. Un dels treballs derivats d'aquesta investigació va ser reconegut l’any 2022 amb el premi “Joaquim Garcia Girona” atorgat per Taula de Filologia Valenciana. Contacte:

COMPARTIR:

Noticias